dimarts, 16 de desembre del 2014

Fem de paleontòlegs

El passat novembre, amb un grup de famílies de la Coordinadora vàrem fer una sortida al CRIP (Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica), situat al Hostalets de Pierola. Va ser molt xula.




Per començar la visita ens van preparar una excavació paleontològica on els nens (degudament uniformats- casc i armilla-) havien de buscar restes (amb pala, escombreta i cabàs) i mesurar-les i identificar (amb metro i dossier de recollida de dades).

Posteriorment, ens van dur al taller de restauració, on hi havien els tècnic treballant. Ens van explicar quines eines i productes es feien servir, i vàrem observar a tècnics restaurant peces autèntiques. Va ser una bona experiència. 



Després, vam passar a una sala amb microscopis, on ens van explicar que el carboni 14 sols es fa servir per a datar peces fins a una certa època, però que a partir d'aleshores, el que es fa servir són les dents de ratolí, ja que és una espècie molt antiga i que canvia molt sovint. (Tenen una línia del temps dels ratolins que els permet datar les restes segons on es troben.)




I per acabar la visita, un paleontòleg ens va explicar moltes coses sobre el Pau pierolapithecus, tot acompanyant-lo amb un dossier i responent molt amablement tots els dubtes del petits. En total, tres hores inoblidables!