diumenge, 20 d’abril del 2014

Història 5. Edat mitjana

Una bona mostra d'aquesta època, la trobem en el nostre poble mateix, en el que es conserven la torre de l'homenatge del castell de Fontanet, en el que es diu que hi va estiuejar el rei Jaume I. Per estudiar aquesta època, hem llegit molts llibres de casa i de la biblioteca i també els hi hem fet un llibret, tipus Montessori, però d'un nivell inferior als que hem fet per als romans, tenim pendent de fer un més elaborat, aquest te un format de mig dinA4 en que en la pàgina esquerra hi ha el text i a la dreta el dibuix o foto. El títols, els he considerat com a dibuix, per que ho tingueu en compte a l'hora de muntar els llibrets. Us deixo l'arxiu i unes fotos demostratives de com queda un cop acabat:
minillibre edat mitjana 

recordeu de pintar cada part del castell abans de plastificar-lo.
 Portada
 Pàgina interior, amb la part del castell corresponent, pintada.
Pàgines interiors.
I les visites que hem fet han estat moltes, ja que a Catalunya de castells no en falten:
- Monestir de Poblet http://www.poblet.cat/index.php?Ng%3D%3D&LDIy



- MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya) http://www.mnac.cat/index.jsp?lan=002 Un vàrem poder contemplar l'art medieval.

 Retaule impressionant!

- Catedral de Tarragona http://www.catedraldetarragona.com/:



- Castell de Montjuïc http://www.bcn.cat/castelldemontjuic/ca/welcome.html: On es poden observar clarament, a part d'algunes de les parts d'un castell, el fossat i el pont llevadís que són impressionants!

 Aquest canó també hi era, però és força més modern.

- Per últim, vam visitar el castell de Balsareny http://castelldebalsareny.wix.com/castell és força petit, però te molt d'encant i està ben conservat i la visita guiada, molt bé.
 Bota de vi, ens van explicar, que qui s'encarregava de netejar-la, eren els nens petits, ja que sols ells hi cavien pel forat, això si, abans de posar-los, comprovaven que hi havia oxigen, introduint una espelma a dins.
 Pati d'armes, i a dalt es poden observar els merlets.
 Cuina
Finestra amb festejador.
I aquest és el nostre castell de Fontanet:
Amb els nens a casa, hem fet un llibret, ens hem disfressat de època medieval. hem anat a dibuixar el nostre castell i hem llegit històries medievals d'un llibre de la biblioteca.

1 comentari:

Pequeños Pinceles ha dit...

Quina pasada com treballeu i disfruteu alhora.